Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Vergroot/verklein:

Woningbezit Den Haag

Inschrijven en toewijzing
Om voor een sociale huurwoning in Den Haag in aanmerking te komen moet u bij Omnia Wonen ingeschreven staan als woningzoekende. Hiervoor kunt u het inschrijfformulier gebruiken. De kosten voor inschrijving zijn € 15,-. Deze kosten maakt u over met iDEAL. De wachttijd varieert en is afhankelijk van de woning die u zoekt.

Huur- en inkomensgrenzen
Woningcorporaties moeten vrijkomende sociale huurwoningen passend toewijzen. Meer informatie over passend toewijzen vindt u op onze website.

Inkomensgegevens bij woningtoewijzing
Bij eventuele woningtoewijzing moeten wij uw inkomen controleren. Om uw inkomen op juistheid te kunnen controleren vraagt Omnia Wonen om een IBRI (voorheen IB-60)-formulier. U kunt een IBRI-formulier aanvragen bij de belastingdienst. Een IBRI-formulier kan kosteloos worden aangevraagd via telefoonnummer 0800-0543. Houd u hierbij uw burgerservice-nummer bij de hand. Zorg ervoor dat u deze formulieren op tijd aanvraagt. Als u op het moment van toewijzing deze formulieren niet in uw bezit heeft, gaat de woning mogelijk naar de volgende kandidaat.

Binding
U hoeft geen sociale of economische binding te hebben met de gemeente Den Haag om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Den Haag.