Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Vergroot/verklein:

Woningbezit Steenwijk

Inschrijven en toewijzing
Om voor een sociale huurwoning in Steenwijk in aanmerking te komen moet u bij Omnia Wonen ingeschreven staan als woningzoekende. Hiervoor kunt u het inschrijfformulier op deze site gebruiken. De kosten voor inschrijving bedragen € 15,-. Deze kosten maakt u over met iDEAL.

Bevestiging inschrijving
U ontvangt een kopie van het inschrijfformulier en een bevestiging van uw betaling in uw mail.

Huur- en inkomensgrenzen
Woningcorporaties moeten vrijkomende sociale huurwoningen passend toewijzen. Meer informatie over het passend toewijzen vindt u op onze website.

Inkomensgegevens bij woningtoewijzing
Bij eventuele woningtoewijzing moeten wij uw inkomen controleren. Om uw inkomen op juistheid te kunnen controleren vraagt Omnia Wonen een IBRI (voorheen IB60)-formulier. U kunt een IBRI-formulier aanvragen bij de belastingdienst. Een IBRI-formulier kan kosteloos worden aangevraagd via telefoonnummer 0800-0543. Houd u hierbij uw burgerservice-nummer bij de hand. Zorg ervoor dat u deze formulieren op tijd aanvraagt. Als u op het moment van toewijzing deze formulieren niet in uw bezit heeft, gaat de woning mogelijk naar de volgende kandidaat.

Binding
U hoeft geen sociale of economische binding te hebben met de gemeente Steenwijk om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Steenwijk.

Urgentie
Er worden geen woningen toegewezen op basis van een urgentieverklaring.