Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Vergroot/verklein:

Woningbezit Assen

Inschrijven en toewijzing
Om voor een sociale huurwoning in Assen in aanmerking te komen moet u bij Omnia Wonen ingeschreven staan als woningzoekende. Hiervoor kunt u het inschrijfformulier gebruiken. De kosten voor inschrijving zijn € 15,-. Deze kosten maakt u over met iDEAL. De wachttijd varieert en is afhankelijk van de woning die u zoekt.

Bevestiging inschrijving en betaling
U ontvangt een kopie van het inschrijfformulier en een bevestiging van uw betaling in uw mail.

Huur- en inkomensgrenzen
Woningcorporaties moeten vrijkomende sociale huurwoningen passend toewijzen. Meer informatie over passend toewijzen vindt u op onze website.

Inkomensgegevens bij woningtoewijzing
Bij eventuele woningtoewijzing moeten wij uw inkomen controleren. Om uw inkomen op juistheid te kunnen controleren vraagt Omnia Wonen om een IBRI (voorheen IB60)-formulier. U kunt een IBRI-formulier aanvragen bij de belastingdienst. Een IBRI-formulier kan kosteloos worden aangevraagd via telefoonnummer 0800-0543. Houd u hierbij uw burgerservice-nummer bij de hand. Zorg ervoor dat u deze formulieren op tijd aanvraagt. Als u op het moment van toewijzing deze formulieren niet in uw bezit heeft, gaat de woning mogelijk naar de volgende kandidaat.

Binding
U hoeft geen sociale of economische binding te hebben met de gemeente Assen om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Assen.

Urgentie
Er worden geen woningen toegewezen op basis van een urgentieverklaring.